ΕΔΕΣΣΑ -“Ανθεστήρια”- Η Γιορτή της Άνοιξης

Η Αναβίωση μιας Παραδοσιακής Μεγάλης Γιορτής!

Ελλάδα » Έδεσσα

Και  φέτος  η άνοιξη  στην  Έδεσσα, γλιστρώντας από τα δροσερά νερά των ποταμών της, έρχεται να αναστατώσει, να κεντρίσει και να ευχαριστήσει όλες τις αισθήσεις  μας  με ένα τριήμερο γλέντι χρωμάτων, ήχων και γεύσεων. Πριν 70 χρόνια τα Ανθεστήρια ήταν η μοναδική  μεγάλη γιορτή της πόλης, ένας  ύμνος  στην πολύχρωμη φύση της Έδεσσας και της  Άνοιξης.

Σήμερα ο επισκέπτης  μπορεί  να  ακολουθήσει  την  «μουσική των νερών» με μια διαδρομή που ακολουθεί την ροή του ποταμού με μελωδούς και μουσικούς της πόλης, να επισκεφθεί εκθέσεις  φωτογραφίας, να συμμετέχει σε οικολογικές δράσεις  για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, να γευθεί τα φρέσκα φρούτα του τόπου, να γνωρίσει την Εδεσσαϊκή νόστιμη κουζίνα, μέσα από παραδοσιακούς ήχους και χορούς αλλά και θεματικές εκδηλώσεις που δένουν το χθες με το σήμερα. Ελάτε κι εσείς, να χορέψετε και  να διασκεδάσετε πετώντας  χρώματα της Άνοιξης  στην μεγάλη «Γιορτή των Χρωμάτων» με χαρούμενες μουσικές στο μεγάλο υπαίθριο χώρο των μικρών Καταρρακτών.

Η γιορτή ολοκληρώνεται με μια μεγαλειώδη και εντυπωσιακή παρέλαση  με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτικών συλλόγων. Εντυπωσιακά άρματα με θέμα «4 Εποχές», αγόρια και κορίτσια που θα χορέψουν και θα παίξουν μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, δράσεις για το περιβάλλον, μαζορέτες, παραδοσιακά όργανα, χορωδίες, όλα μαζί σε ένα γαϊτανάκι χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας.  Ένα πάντρεμα παραδοσιακού και σύγχρονου ήχου, μια πανδαισία χρωμάτων με χιλιάδες θεατές να γεμίζουν το κέντρο της πόλης και να παρακολουθούν εντυπωσιασμένοι….

Φέτος το ραντεβού με την Άνοιξη είναι στις 25-26-27 Μαΐου 2018 στην Έδεσσα την πόλη των νερών και των λουλουδιών. Μην το χάσετε!

 

 

Πλατεία Στουγιαννάκη Κτίριο Χατζηγιάννη 58200 Έδεσσα-Ελλάδα
+30 2381029656
+30 6974587382

Κάντε κλικ στο κουμπί για την ιστοσελίδα