ΕΔΕΣΣΑ – Η Πόλη των Νερών… Σας προσκαλεί να ζήσετε το δικό σας παραμύθι!

Ελλάδα » Έδεσσα

Η Έδεσσα, γνωστή ως «πόλη των υδάτων», είναι μια πόλη στη βόρεια Ελλάδα, στην Κεντρική Μακεδονία  και είναι  πρωτεύουσα του νομού Πέλλας . Η Έδεσσα ήταν ένα από τα βιομηχανικά κέντρα της Ελλάδας μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, με πολλά κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια που λειτουργούσαν στην πόλη και την περιφέρειά  της. Από την δεκαετία του 1970 η οικονομία της Έδεσσας δεν στηρίζεται πλέον στη βιομηχανία. Στις αρχές του 21ου αιώνα, είναι μια πόλη που βασίζεται πλέον στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό λόγω των πολλών αρχαίων αξιοθέατων που βρίσκονται κοντά, όπως η αρχαία Πέλλα, λόγω των μοναδικών της καταρρακτών και των χειμερινών σπορ. Η Έδεσσα είναι μία πόλη στην καρδιά του πράσινου με 3000 χρόνια ιστορία. Σύμφωνα και με το όνομά της, “πόλη των νερών “, είναι διάσημη για τους 12 καταρράκτες της. Η μοναδικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ότι οι καταρράκτες, αυτά τα μικρά «θαύματα» του Εδεσσαίου ποταμού, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και  έχουν τη δύναμη να σας μαγέψουν. Καθώς περπατάτε στη πόλη, τα βήματα σας σάς φέρνουν στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, το μοναδικό στην Ελλάδα όπου θα ανακαλύψετε σπουδαία «υδάτινα» μυστικά. Αυτά έδωσαν ζωή στις κλωστοϋφαντουργίες, τους μύλους και τη βιομηχανία της Έδεσσας. Σε μια βόλτα στο αριστοκρατικό “Βαρόσι”, ένα ένδοξο παρελθόν θα αναβιώσει μπροστά σας, με βυζαντινές εκκλησίες  του 14ου αιώνα  και με παλιά σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής. Ξαναγυρνώντας στο παρόν, η πόλη της Έδεσσας σάς διασκεδάζει το βράδυ στα “Καταρρακτάκια” και ικανοποιεί τον ουρανίσκο σας  με  ντόπιες εκλεκτές γεύσεις στη “Φλαμουριά”. Η  Έδεσσα είναι επίσης παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως “Γη των κερασιών”  καθώς έχει την καλύτερη ποικιλία από κεράσια - τα πιο γλυκά κεράσια σε όλο τον κόσμο.

Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από την πόλη της Έδεσσας θα συναντήσετε ένα από τα πιο ξεχωριστά τοπία της Βόρειας Ελλάδας: τον μοναδικό υγροβιότοπο της λίμνης του Άγρα –όπου και εδώ το νερό είναι πρωταγωνιστής  και οι  καλαμιώνες ολόγυρα φιλοξενούν σπάνια είδη πουλιών.

Σας αρέσει η δράση; Ψάχνετε πώς να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας; Τότε είστε στο σωστό μέρος!  Μπορείτε να κάνετε πτήσεις παραπέντε (αλεξίπτωτο πλαγιάς) από τον λεγόμενο Ψηλό Βράχο, βόλτες με άλογα στην αρχαία πόλη και τους καταρράκτες, τον γύρο  της Έδεσσας με ποδήλατο, πεζοπορία στο  δάσος της Γαβαλιώτισσας και τον λόφο 606, σκι στο βουνό Βόρας (στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν) ή απλά πεζοπορίες στον υγροβιότοπο του Άγρα και στα αξιοθέατα της πόλης...

Η  Έδεσσα προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό υπηρεσιών διαμονής σε μικρά παραδοσιακά  ξενοδοχεία στη πόλη ή σε μικρά πετρόκτιστα ξενοδοχεία στους ορεινούς οικισμούς της περιοχής πάντα με μια λιτή πολυτέλεια άξια της αστικής παράδοσης της περιοχής. Η ευκαιρία γνωριμίας  της  μοναδικής διάστασης του υδάτινου  στοιχείου, η εξαιρετική γαστρονομία της, τα πλούσια φυσικά προϊόντα της, οι μοναδικές αρχαιολογικές διαδρομές,  παράλληλα με τις διακοπές υγείας (στα ιαματικά νερά Πόζαρ) και τις διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες, κάνουν την Έδεσσα μοναδικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού 4 εποχών και  ιδανική βάση για πολυήμερες  ή ολιγοήμερες διακοπές για όλους τους μήνες του χρόνου. Σε αυτή λοιπόν τη πόλη της Μακεδονίας, με τους καταρράκτες, τις όμορφες γειτονιές και τους ζεστούς ανθρώπους, μπορείτε να ζήσετε το δικό σας παραμύθι! Τα χαρίσματα της πόλης ρέουν τόσο ελεύθερα όσο και τα νερά της… Απολαύστε τα! ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ στην ΕΔΕΣΣΑ!

 

 

 


Κάντε κλικ στο κουμπί για την ιστοσελίδα