ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ

Οινοποιείο & Χώρος Εκδηλώσεων

Φαγητό & Ποτό

Ελλάδα » Δράμα » Αδριανή

Στη Δράμα, ανάμεσα στο Δοξάτο και την Αδριανή, αρχιτεκτονικά εμπνευσμένο από τα παλιά Μακεδονίτικα αρχοντικά, δεσπόζει το οινοποιείο ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ, ένα παραμυθένιο καστρόσπιτο σε ένα συγκρότηµα 5 κτιρίων, έκτασης 4.000 τµ, το οποίο διαρθρώνεται σε τρία επίπεδα. Θα μαγευτείτε όταν αντικρύσετε από κοντά το κτίριο του ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ! Βλέποντάς το από έξω, νομίζεις ότι θα βγουν στα παράθυρα όμορφες  πριγκιποπούλες  για να σε καλωσορίσουν και όταν μπαίνεις  μέσα, στα πέτρινα κελάρια με τα σιδερένια χωρίσματα, τον διακριτικό φωτισμό  και τα ξύλινα βαρέλια, περιμένεις να σε υποδεχτούν οι ιππότες  με τις πανοπλίες και τις λόγχες τους, αισθάνεσαι σαν να βιώνεις την  εμπειρία μίας  άλλης εποχής…. 

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Κτήματος ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ βρίσκονται μοιρασμένοι στο Νομό Δράμας και Καβάλας και καταλαμβάνουν σήμερα μία έκταση 300 περίπου στρεμμάτων. Πρόκειται για το πιο νέο οινοποιείο της  Δράµας, το οποίο ιδρύθηκε  το 2007 και είναι  δημιούργημα του  οινολόγου Μπάκη Τσάλκου  που με την  γνωστική και εμπειρική πορεία του στον κόσμο του κρασιού και μαζί με μια ομάδα ανθρώπων του κρασιού ένωσαν το όραμά τους  και του έδωσαν πνοή  παράγοντας  μια  ποικιλία «μεγάλων» κρασιών με πολύ υψηλές προδιαγραφές  που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ελλάδας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι ελληνικές: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο και Μοσχάτο και οι «διεθνείς» Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Viogner, Grenache, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc  και Merlot. Οι 8 ετικέτες –Φεγγίτες, Thyrsus, Σκέρτσο και Δέκα– πιστοποιούν την ανώτερη ποιότητα.

Στο Κτήμα ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ γίνονται συνεχείς επενδύσεις που επιτρέπουν στο Οινοποιείο να λειτουργεί με σεβασμό στους ανθρώπους, το τοπίο και το περιβάλλον και σήμερα, μπορεί να οριστεί ως ένας τέλειος συνδυασμός καινοτομίας και παράδοσης. Στο ισόγειο του κτιρίου είναι ο χώρος παραγωγής-εμφιάλωσης και αποθήκευσης. Στο υπόγειο, βρίσκονται οι χώροι παλαίωσης κρασιών. Λίγο πιο έξω δημιουργήθηκε ο χώρος της Οινογνωσίας ο οποίος διαθέτει οπτικοακουστικό σύστημα και δυνατότητες προβολής σύγχρονης τεχνολογίας για την πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών για όλη την «ζωή» μιας φιάλης από την γένεσή της έως την στιγμή της κατανάλωσής της. Στον πρώτο όροφο, με τα εντυπωσιακά του χαγιάτια βρίσκεται  η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένας πολυχώρος άρτια οργανωμένος με κομψότητα και φινέτσα. κατάλληλος για παντός είδους εκδηλώσεις  ενώ  η εσωτερική αυλή µε τα κιόσκια φιλοξενεί επίσης events και γιορτές.

ΚΤΗΜΑ ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ…. ένα κόσμημα στην περιοχή της Δράμας, ένα οινοποιείο που παράγει ‘ΚΡΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ’! Η οικογένεια Τσάλκου  σας περιμένει.. να σας υποδεχθεί και να σας ξεναγήσει…

Επί Επαρχιακής Οδού Δοξάτο-Αδριανή, Δράμα-Ελλάδα
+30 2521301048
+30 6908994998
info@oenogenesis.gr Να στείλετε μήνυμα

Κάντε κλικ στο κουμπί για την ιστοσελίδα