ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ

Παραδοσιακό Οινοπνευματοποιείο, ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & άλλα ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ

Επιχειρείν

Ελλάδα » Χρυσούπολη

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1875 στη Σηλυβρία της Κωνσταντινούπολης, την Πόλη που το 1922 ο παππούς Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος του Σταύρου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω της υποχρεωτικής ανταλλαγής πληθυσμών, φεύγοντας με προορισμό … τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ: 142 χρόνια αναλλοίωτη η συνταγή του παππού Ανέστη.

Πιστοί στην παράδοση συνεχίζουμε την απόσταξη, φθάνοντας στην 4η γενιά της οικογένειας ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ.

142 χρόνια παράδοση στην απόσταξη Ούζου και Τσίπουρου μετρά η ποτοποιία «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ», η οποία ταξίδεψε από την Πόλη στη Χρυσούπολη, παίρνοντας μαζί της όλα τα μυστικά για το καλύτερο και πιο αρωματικό ούζο και τσίπουρο και συνεχίζει μέχρι  και σήμερα, πιστή την παράδοση, την παραγωγή ούζου, τσίπουρου, κονιάκ και λικέρ.

«ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ «ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ»

Το όνομα «Μπαμπατζίμ»  στα τούρκικα σημαίνει «σεβαστέ μας πατέρα» ή «πατερούλη» και το έδωσαν στον παππού Ανέστη οι ίδιοι οι εργάτες του, που τον αποκαλούσαν έτσι, λόγω της βαθειάς εκτίμησης τους απέναντί στο πρόσωπό του.

«Το 1922 αφήνοντας πίσω τις χαμένες πατρίδες, ο παππούς Ανέστης με την οικογένεια του, ήρθε στη ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ και συνέχισε με το ίδιο μεράκι την παραγωγή ούζου. Μάλιστα το 1938 βραβεύεται το ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ για την ποιότητα του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με το χρυσό μετάλλιο. Μετά το θάνατο του Ανέστη Μπαμπατζίμ, ανέλαβαν την επιχείρηση, τα παιδιά του, μετά τα εγγόνια του και σήμερα τα δισέγγονα του, δηλαδή η 4η γενιά.

Η οικογένεια «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» συνεχίζει με πολύ μεράκι να παράγει το εξαιρετικό Κωνσταντινοπολίτικο Καζανιαμένο Ούζο, σε παραδοσιακά χειροποίητα καζάνια που αποστάζουν με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, όπως τότε και αυτό είναι το στοιχείο που κάνει την συνταγή του ούζου «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» να ταξιδεύει αναλλοίωτη στο χρόνο, διατηρώντας το μοναδικό του άρωμα, την υπέροχη γεύση και την αξεπέραστη ποιότητά του.

 

Γραφεία: Αγ. Δημητρίου 4 Χρυσούπολη / Ελλάδα
Εργοστάσιο: 1ο χλμ. Χρυσούπολης-Κεραμωτής / Ελλάδα
+30 25910 22225
babatzim@otenet.gr Να στείλετε μήνυμα