Ποιος είναι ο Τούρκος που κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του Survivor;

Με ό,τι κι αν καταπιάνεται, γίνεται επιτυχία.

Στην Ελλάδα κάνει τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα αλλά μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα με το “The Voice”το μέλλον του στα ελληνικά τηλεοπτικά δρώμενα διαγράφεται φωτεινό, αφού το survivor ξέπερασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας τα κοντέρ της τηλεθέασης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο Ατζούν Ιλίτζαλι γεννήθηκε στην Ανδριανούπολη το 1969, όπου και έζησε 9 ανέμελα χρόνια με τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του. Σε ηλικία 10 ετών ο ίδιος μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη για να ζήσει με τη γιαγιά του και να φοιτήσει στο σχολείο Anadolu στο Κadikoy. Η οικογένειά του, με την οποία ήταν πολύ δεμένος, του έλειπε πολύ. Τους έβλεπε μόνο τα Σαββατοκύριακα που έρχονταν στην Κωνσταντινούπολη να τον επισκεφτούν.

Με τα μαθήματα δεν έιχε πολύ καλή σχέση, παρόλα αυτά με την επιμονή της μητέρας του κατόρθωσε να φτάσει μέχρι και το Πανεπιστήμιο και να το ολοκληρώσει μετά από 8 χρόνια σπουδών.

Στα 19 του χρόνια έκανε τον πρώτο του γάμου από τον οποίο απέκτησε και την πρώτη του κόρη, που αυτή τη στιγμή είναι 21 ετών και δουλεύει στο πλευρό του πατέρα της. Σαν αιώνιος έφηβος, η ζωή τότε για τον Ατζούν ήταν ένα παιχνίδι. Φίλοι, παιχνίδια, πάρτυ και αστεία ήταν η καθημερινότητα του, ενώ οι γονείς του ήταν αυτοί που φρόντιζαν για τα προς το ζήν για αυτόν και την οικογένειά του.

Η ζωή, όμως, έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στον Ατζούν, όταν σε ηλικία 21 ετών έχασε και τους δύο γονείς του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Από εκεί και έπειτα για τα επόμενα 3 χρόνια τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Τα λεφτά των γονιών σώθηκαν, ο γάμος του διαλύθηκε, και όλα τα επαγγελματικά του εγχειρήματα οδήγησαν στο κενό. Δεν είχε στον ήλιο μοίρα και μόνο χάρη στίς καλές του φιλίες κατόρθωσε να ξεπεράσει τη δύσκολη εκείνη περίοδο της ζωής του.

Η τύχη του, όμως, άρχισε να αλλάζει δραματικά με την τηλεοπτική του καριέρα να ξεκινάει στα 24 του χρόνια ως αθλητικός δημοσιογράφος στο κανάλι Show TV,όπου και γρήγορα αναδείχθηκε το ταλέντο και οι μοναδικές επικοινωνιακές του ικανότητες. Ανήσυχο πνεύμα από τη φύση του, δημιούργησε το δικό του τηλεοπτικό πρόγραμμα ‘Acun Firarda’, με το οποίο και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε το “Fear Factor”, το “Survivor”, το “Turkey has got talent”, το “Deal or no Deal”και το “the Voice” όλα προγράμματα που σημείωσαν και εξακολουθούν να σημειώνουν τεράστια επιτυχία στην Τουρκική τηλεόραση και όχι μόνο.

Την Ελλάδα την αγαπάει πολύ και θεωρεί ότι η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης Ελλήνων και Τούρκων μοιάζουν πολύ. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να ξεκινήσει τη διεθνή τηλεοπτική του καριέρα εκτός των Τουρκικών συνόρων από την Ελλάδα. Μετά το Survivor, θα ακολουθήσουν και άλλες τηλεοπτικές του παραγωγές, με το “Ελλάδα έχεις ταλέντο” πρώτο στη σειρά. Αναμένουμε με αγωνία στις οθόνες μας...