TEΝΙΣ: Άθλημα, Παιχνίδι, Εμπειρία, Πάθος… Αγαπούμε το τένις!

Το τένις ή αντισφαίριση είναι ένα αθλητικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες για να χτυπήσουν μια λαστιχένια μπάλα που καλύπτεται με χνουδωτό ύφασμα περνώντας την  πάνω από ένα δίχτυ με κατεύθυνση το γήπεδο του αντιπάλου. Το τένις παίζεται ατομικά εναντίον ενός μόνον αντιπάλου (μονά) ή μεταξύ δύο ομάδων ανδρών, γυναικών ή μικτών που έχουν δύο παίκτες η κάθε μία (διπλά). Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να χτυπήσει ο ένας την μπάλα με τέτοιο τρόπο ώστε ο άλλος–αντίπαλος- να μην μπορέσει να την επιστρέψει με επιτυχία μέσα στο γήπεδο. Ο παίκτης που δεν μπορεί να επιστρέψει την μπάλα  στο γήπεδο και την βγάζει έξω από αυτό ή την ρίχνει στο φιλέ, δεν θα κερδίσει τον πόντο σε αντίθεση με τον αντίπαλό του.Το τένις είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα, παίζεται από άτομα όλων των κοινωνικών επιπέδων και όλων των ηλικιών και ξεκίνησε από το Birmingham της Αγγλίας στα τέλη του 19ου αιώνα.

Το τένις παίζεται από εκατομμύρια παίκτες είτε για ψυχαγωγία είτε για πρωταθλητισμό και είναι επίσης ένα παγκόσμια δημοφιλές άθλημα που προσελκύει πολλούς θεατές. Τα 4 τουρνουά GRAND SLAM (MAJORS) είναι ιδιαίτερα δημοφιλή: το AUSTRALIAN OPEN και το US OPEN που παίζονται σε σκληρά γήπεδα, το  FRENCH OPEN  που παίζεται σε χωμάτινα γήπεδα και το WIMBLEDON που παίζεται σε γήπεδα χόρτου.

Η περίοδος της ταχύτερης ανάπτυξης του σύγχρονου τένις ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και συνεχίστηκε στη δεκαετία του 1970. Από τότε η εικόνα του παιχνιδιού έχει διευρυνθεί και έχει συντελεστεί μία έκρηξη σημαντικών καινοτομιών και αλλαγών τόσο στη τενιστική μόδα όσο και στον εξοπλισμό. Τόσο τα ρούχα όσο και οι μπάλες του τένις έχουν αλλάξει προσθέτοντας χρώματα (ενώ πρώτα περιορίζονταν μόνο στο λευκό). Οι ρακέτες του τένις που αρχικά είχαν όλες ένα μέγεθος και κατασκευάζονταν από ξύλο, άρχισαν να κατασκευάζονται σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και από διάφορα νέα υλικά. Υπάρχουν τώρα πολλά γήπεδα και όμιλοι καθώς και πολλές ακαδημίες  όπου μπορείτε να εγγραφείτε για εκμάθηση , για εκπαίδευση η για προπόνηση τένις. Στα tennis-clubs μπορείτε επίσης να βρείτε συμπαίκτες και αντιπάλους στο επίπεδό σας για να παίξετε.

Το TENNIS είναι μια από τις πιο υγιεινές δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κανείς να συμμετέχει. Παρέχοντας  συνολική σωματική, διανοητική και συναισθηματική υγεία, μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή μας, υπάρχουν όμως και περισσότεροι λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το τένις:

Ενεργοποιεί το Νου και το Σώμα ταυτόχρονα, αναπτύσσοντας το μυαλό μας ώστε να σκέφτεται με τακτική και να επιλύει προβλήματα. Απαιτώντας τη συνεχή κίνηση του σώματός μας, το τένις καίει θερμίδες, χτίζει μυς, δυναμώνει τα οστά και την καρδιά, βελτιώνει την ευελιξία και τον συντονισμό μας.

Είναι ένα Κοινωνικό Άθλημα, ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία και τη διασκέδαση. Το τένις προσφέρει πολλές ευκαιρίες να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να κάνουμε καινούργιους φίλους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά μας.

Είναι ένα Οικογενειακό Άθλημα,, παρέχοντας μια καλή ευκαιρία στις οικογένειες να παραμείνουν σε φόρμα όλοι μαζί. Όλοι μπορούν να απολαύσουν το τένις ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την ικανότητα ή το επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Διδάσκει Μαθήματα Ζωής, δημιουργώντας αθλητική συνείδηση και αναπτύσσοντας εργασιακή ηθική με την ενίσχυση της αξίας της σκληρής δουλειάς. Διδάσκει τους παίκτες να αναλαμβάνουν την ευθύνη, να διαχειρίζονται τα λάθη τους, να ανταγωνίζονται και να αντιμετωπίζουν τις πιέσεις και τις αντιξοότητες. Δείχνει επίσης τη σημασία της ομαδικής εργασίας που ενισχύει την πειθαρχία και αναπτύσσει υγιείς συνήθειες εκγύμνασης.

Είναι πραγματικά το "άθλημα για μια ζωή".  Ότι και να είστε, πρωταθλητής, αθλητής ή απλά ένας ερασιτέχνης παίκτης , το τένις μπορεί να είναι ό, τι θέλει ένας άνθρωπος. Είναι ένα άθλημα με προσωπικό προσδιορισμό για κάθε παίκτη. Γι αυτό το τένις δεν είναι μόνον ένα σπορ ή ένα παιχνίδι, είναι πάθος, έρωτας και εμπειρία. Η απόδειξη είναι στο ίδιο το παιχνίδι! Περιμένουμε να σας δούμε στο γήπεδο!