Το Καρνάγιο

Ψαροταβέρνα - Ουζερί

Φαγητό & Ποτό

Ελλάδα » Θεσσαλονίκη

Πλάι στο Καρνάγιο.....μια ψαροταβέρνα 'ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ" και "ΓΡΑΦΙΚΗ".

«Μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ιταλικού νεορεαλισμού. Στο βάθος οι φλόγες από την οξυγονοκόλληση, παλιά σκαριά, αποσυρμένα στην ακτή, που περιμένουν τη σειρά τους να επιδιορθωθούν. Τα τελευταία καρνάγια της πόλης. Σκουριά και αλμύρα. Θάλασσα και ιστορίες ναυτικών. Στα τραπέζια του συναντάς εργάτες των ναυπηγείων, παλιούς ναυτικούς που δεν ξέκοψαν από τα μέρη που κάποτε σύχναζαν, περίεργους που ψάχνουν για παράξενα μέρη στην πόλη.»

 (Κύα Τζήμου-parallaximag)


Το  Ουζερί «Καρνάγιο», τοποθετημένο μέσα στον χώρο του ναυπηγείου έχει μία «διαφορετική» ατμόσφαιρα και  γεύσεις  που μυρίζουν θάλασσα. Είναι το ταβερνάκι των απλών ανθρώπων, αυτών που έχουν την «δική τους άποψη», που ψάχνουν κάτι άλλο πέρα από τα συνηθισμένα , αυτών που δεν τους νοιάζει η πολυτέλεια, που προτιμούν καλούς και φρέσκους μεζέδες, που θέλουν να πιάσουν τις γαρίδες με το χέρι, απολαμβάνοντας το φαγητό με όλες τους τις αισθήσεις, να πιούν το τσίπουρο ή το ούζο τους  για να κάνουν κέφι, να μιλήσουν, να γελάσουν δυνατά, να γνωρίσουν τους διπλανούς τους…… όλος ο κόσμος γίνεται μία παρέα. Ο χώρος είναι μικρός, λιτός, απέριττος, έχει όμως το δικό του, γνήσιο ελληνικό χρώμα, μια μοναδική γραφικότητα που «λίγοι» μπορούν να εκτιμήσουν. Σαν να ξέφυγε από νησιώτικο παραμύθι, σαν να στήθηκε από κάποιο σκηνοθέτη για τα γυρίσματα παλιάς ταινίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Στο Καρνάγιο, εκτός από -  πάντα φρέσκα - ψαράκια, θα φας αυγά καλαμαριών, χταπόδι λιαστό, αχνιστό γαλέο σπιτικό, μεζέδες μαγειρεμένους με μεράκι και όρεξη και σερβιρισμένους με αγάπη και χαμόγελο, που πηγάζει από την ψυχή, χωρίς προσποίηση, προσφέροντας απλόχερα ζεστασιά και οικειότητα.
Από τις 10 το πρωί ανοίγει και πίνουν τα ούζα τους στεριανοί και ναυτικοί και μένει ανοιχτό όσο έχει κόσμο, κανένας δεν θα σου πει «κλείνουμε», όσο υπάρχει παρέα και περνάει καλά, το φαγοπότι και η συζήτηση συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσης.

Έγινε στέκι το Καρνάγιο, για όλους αυτούς  που το ανακάλυψαν και προτιμούν να φάνε καλά και φθηνά σε ένα τόπο-παραμύθι που από μόνος του σε ταξιδεύει.
 

Το Καρναγιο, Γεωργικής Σχολής, 55132 Θεσσαλονίκη/Ελλάδα
+30 694 255 0922
katerinasys@gmail.com Να στείλετε μήνυμα