10 λόγοι που αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη

Την αποκαλούν πόλη του έρωτα, της διασκέδασης, του  φαγητού, άλλα ό,τι όνομα και αν της δώσουν εμείς έχουμε 10 λόγους που αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη.

1. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ήρεμη πόλη. Άλλωστε, είναι γνωστό πως έχει τη δική της μονάδα μέτρησης χρόνου. Δεν υπάρχει άγχος και βιασύνη. Μπορεί να είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας, άλλα πραγματικά όταν την επισκεφτείτε θα χαλαρώσετε.

2. Οι Θεσσαλονικείς φημίζονται για την φιλοξενία τους. Είναι καλόκαρδοι και ανοιχτοί άνθρωποι. Στην πόλη υπάρχουν εκατοντάδες ξενοδοχεία που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. 

3. Η ιστορία της Θεσσαλονίκης χάνεται στους αιώνες και αυτό επιβεβαιώνουν τα ιστορικά της μνημεία.   Η Αψίδα του Γαλέριου – Καμάρα, η Ροτόντα, ο  Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο Καθεδρικός Ναός της του Θεού Σοφίας, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Για όσους λατρεύουν την ιστορία η Θεσσαλονίκη έχει πολλά μουσεία  που σας περιμένουν για να σας παρουσιάσουν την ιστορία της πόλης.

4. Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει για τη γραφικότητα της και μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στο χρόνο.  Η  Άνω Πόλη με τα στενά δρομάκια και τα κάστρα καθώς και οι λαϊκές γειτονιές, μας θυμίζουν κάτι από το παρελθόν.

5. Η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ εύκολη, αφού μπορείτε να βρεθείτε εύκολα από το ένα άκρο της πόλης στο άλλο. 

6. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είναι μια έκθεση μεγάλης εμπορικής σημασίας, που αναδεικνύει την Ελλάδα σε παγκόσμια κλίμακα. Ετησίως, άλλα και στις περιοδικές κλαδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο συρρέουν χιλιάδες εκθέτες τονίζοντας τον εμπορικό χαρακτήρα της πόλης.

7.Η Θεσσαλονίκη είναι μια ρομαντική πόλη. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται η πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας, ούτε ότι στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκαν μεγάλοι έρωτες. Περπατήστε στη Νέα Παραλία και θαυμάστε το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας.

8. Η Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει και για την γαστρονομία της. Άλλωστε είναι γνωστό πως οι Θεσσαλονικείς είναι καλοφαγάδες. Σε κάθε γειτονιά της πόλης υπάρχουν ταβέρνες, μεζεδοπωλεία-ουζερί και εστιατόρια με πιάτα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με διεθνείς επιρροές και γι’ αυτό δεν απουσιάζουν τα έθνικ εστιατόρια, οι μπιραρίες, τα bar-restaurants, όπως και οι πιο gourmet χώροι – κάποιοι μάλιστα μέσα σε ξενοδοχεία και μουσεία.

9. Η Θεσσαλονίκη δεν κοιμάται ποτέ. Είναι γεμάτη από διάφορους χώρους διασκέδασης και υπόσχεται να βάλει φωτιά στις νύχτες σας.

10. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όλες της εποχές. Φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη ή καλοκαίρι η πόλη σας περιμένει για να την ανακαλύψετε.