ΚΑΒΑΛΑ –Ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα… Μία πόλη για όλες τις εποχές!

Ελλάδα » Καβάλα

Η ΚΑΒΑΛΑ είναι η αρχαιότερη παραλιακή πόλη και η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Καβάλα, γνωστή με το όνομα «Γαλάζια Πόλη», και «Μέκκα του καπνού», η Δύση συναντά την Ανατολή, το χθες και το σήμερα ζωντανεύουν με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Η πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, είναι μία από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας, με μεγάλη ιστορία, με πολλά ιστορικά μνημεία και νεοκλασικά κτίρια, συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο χαρακτήρα μιας περιοχής με ένδοξο παρελθόν, με ενδιαφέρον παρόν και με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Η Καβάλα προσελκύει και γοητεύει τους τουρίστες που την επισκέπτονται, απ’ όλο τον κόσμο, και όλες τις εποχές, με μεγαλύτερη ένταση τους καλοκαιρινούς μήνες . Αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, συνδυάζει το βουνό με την θάλασσα,  την περιπέτεια με το ρομάντζο, τα ιστορικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα με τις σύγχρονες τάσεις και ανέσεις. Ο παραλιακός πεζόδρομος που οδηγεί στο λιμάνι της είναι  μια από τι πιο όμορφες βόλτες της πόλης! Ψαράδες, καΐκια, ιστιοφόρα, αλλά και μεγάλα πολυτελή κρουαζιερόπλοια, πάρκα και παιδικές χαρές, καφέ και εστιατόρια, αθλητικές δραστηριότητες ,  και όλα αυτά με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και του ουρανού.

 Οι πολιτιστικές της εκδηλώσεις, τα ιαματικά της νερά-λασπόνερα στις Κρηνίδες,  οι περιπατητικές  και ορειβατικές διαδρομές στο όρος Παγγαίο, τα θαλάσσια σπορ στις όμορφες παραλίες (Καλαμίτσα, Παληό, Νέα Ηρακλίτσα, Νέα Πέραμος, Αμμόλοφοι)  με τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά και τα σύγχρονα οργανωμένα beach bars, το νόστιμο φαγητό στα παραδοσιακά ταβερνάκια είτε παραλιακά είτε στο κέντρο της παλιάς πόλης, οι κοντινές αποδράσεις σε νησιά (Θάσος), σε γραφικά χωριά και στο βουνό, οι κρουαζιέρες στα υπόλοιπα νησιά  του Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Λήμνος, Χίος, Σάμος, Σαμοθράκη) , τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής (κουραμπιέδες, μέλι, γλυκά , λάδι, ελιές ,αρωματικό τσίπουρο, εκλεκτό κρασί κλπ) και τέλος οι προσιτές τιμές  για όλα τα παραπάνω, κάνουν την Καβάλα τον τέλειο προορισμό για αξέχαστες διακοπές, όλες τις εποχές του χρόνου. 

 Η ιστορία της Καβάλας είναι πολύ μεγάλη για να χωρέσει σε μερικές γραμμές, αλλά η θέα από το κάστρο της αλλά και από τα περισσότερα ψηλά σημεία της πόλης  χωράει σε μια λέξη: ονειρική! Μπροστά σας απλώνεται η παλιά και η νέα πόλη, οι ορμίσκοι και ολόγυρα το μπλε του Αιγαίου. Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη και τόσα πολλά αξιοθέατα για να εξερευνήσεις…..

Η ΚΑΒΑΛΑ αντικατοπτρίζει την απόλυτη ελληνική εμπειρία και σε περιμένει να την ανακαλύψεις!