Το νησάκι Βίδο στη Κέρκυρα –το γνωρίζετε?

Ελλάδα » Κέρκυρα

Δεν χρειάζονται πολλά για να το αγαπήσετε… αρκεί  να το επισκεφτείτε!

Το νησάκι του Βίδο βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας, σε απόσταση 1.200 μ. από το Παλαιό Λιμάνι της, έχει έκταση 538 στρέμματα και είναι ένας μικρός φυσικός παράδεισος. Η ονομασία του οφείλεται σε έναν από τους ιδιοκτήτες του τον Guido Malipieri. Στο νησί αποδόθηκε το όνομα και όχι το επώνυμο του ιδιοκτήτη και παραφράστηκε από Guido σε Vido. Παλαιότερα το νησί ήταν γνωστό ως “Πτυχιά”, “Άγιος Στέφανος” και το “Νησί της Ειρήνης”. Σήμερα, ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας ο οποίος έχει αναλάβει την προστασία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του και την ανάπτυξή του. Για να το προσεγγίσετε, πρέπει να πάρετε το καραβάκι από το Παλαιό Λιμάνι της Κέρκυρας, από όπου εκτελούνται τακτικά δρομολόγια (κάθε μισή ώρα), η να πάτε με ιδιωτικό σκάφος. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Εκτός από τη μοναδική φυσική  του ομορφιά, το νησί έχει και μεγάλη ιστορία. Υπάρχει εκεί μια ιστορική εκκλησία, ο Άγιος Στέφανος, και το Σέρβικο Μαυσωλείο, ένα μνημείο των Σέρβων στρατιωτικών.

Το Βίδο δεν είναι γνωστό σε πολύ κόσμο αλλά είναι ο αγαπημένος χώρος αναψυχής των Κερκυραίων γιατί βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη τους και συνδυάζει ωραία φύση και καθαρή θάλασσα. Στο βόρειο σημείο του λιμανιού του υπάρχει ένα συγκρότημα παλαιών κτιρίων που έχουν επισκευασθεί και αναπαλαιωθεί  και χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές κατασκηνώσεις του Δήμου Κέρκυρας οι οποίες φιλοξενούν κάθε χρόνο από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, πλήθος παιδιών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στο νησάκι του Βίδο θα βρείτε εστιατόριο και αναψυκτήριο, εγκαταστάσεις υγιεινής, ιατρείο, οργανωμένη  παραλία καθώς και απίστευτα μονοπάτια για πεζοπορία και περιήγηση με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που διασχίζουν το νησί από άκρη σ’ άκρη. Η ρομαντική ατμόσφαιρα και η ιδιαιτερότητα αυτού του μικρού νησιού προσελκύει πολλά νέα ζευγάρια που επιλέγουν να κάνουν εκεί τόσο την τελετή όσο και τη δεξίωση του γάμου τους.

Εάν βρεθείτε στη Κέρκυρα… μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτόν τον μικρό παράδεισο… θα είναι για σας μία αξέχαστη εμπειρία!

 


Κάντε κλικ στο κουμπί για την ιστοσελίδα