ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Μέσα στα όνειρά σας

Ελλάδα » Χαλκιδική » Πολύγυρος

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…..»

 Λένε ότι κανένα άλλο μέρος στην Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί για τις παραλίες του όπως εκείνο της Χαλκιδικής. Αν και η περιοχή αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από παραλίες. Η Χαλκιδική είναι ο τέλειος συνδυασμός  της αναβίωσης του μεσογειακού φωτός, της παρθένας γης, των ζωηρών κοινοτήτων και ενός λαμπερού παρελθόντος για εξερεύνηση. Προσθέστε την τοπική γαστρονομία, τις θρησκευτικές παραδόσεις, την ειλικρίνεια και τη φιλοξενία των ανθρώπων, το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων και των τρόπων ζωής, τη γεύση με την κατευναστική μυρωδιά των πεύκων και εκεί είστε!  Το ήδη επιθυμητό έγινε απλά  ακαταμάχητο.

 Η Χαλκιδική  στην κυριολεξία δημιουργήθηκε από τις δυνάμεις της φύσης για να ισορροπήσει ανάμεσα στη ξηρά και τη θάλασσα. Τρεις χερσόνησοι, κόλποι με σμαραγδένιες παραλίες και όρμοι, επιβλητικά βουνά - το στάδιο  της αναπτυγμένης ζωής και του πολιτισμού σε  κάθε μορφή- όπως η χίλια χρόνια παλιά Μοναστηριακή Πολιτεία του Όρους Άθως, μια μοναδική περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς!

 Ο μύθος λέει πως ο μεγάλος έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, , ο οποίος γεννήθηκε εδώ και πέρασε τη ζωή του μακριά από την πατρίδα του  – υπό την προϋπόθεση να διδάξει το νεαρό Μ. Αλέξανδρο – δεν έπαψε ποτέ να  εγκωμιάζει το μέλι της Χαλκιδικής! Ήταν μια μεταφορική έννοια ή πραγματικά  εννοούσε το φημισμένο  μέλι που μπορούμε να απολαύσουμε και  σήμερα; Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το μάθουμε  αλλά ποιος νοιάζεται !

Επίσης θα αγαπήσετε τη γη  και τα  πλούσια προϊόντα των κήπων και των οπωρώνων της, τις όμορφες ταβέρνες και τα εστιατόρια με τα νόστιμα φαγητά και τα φρέσκα θαλασσινά, τα κοσμικά beach bars και τα πολλά ξενοδοχεία της που προσφέρουν όλες τις ανέσεις για μία αξέχαστη διαμονή.

Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος για όνειρα… και το όνειρό σας  μόλις άρχισε…

 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 63100 Πολύγυρος Χαλκιδικής
Γ. Παπανδρέου 33 54646 Θεσσαλονίκη
+30 2310429020
info@halkidiki-hotels.gr Να στείλετε μήνυμα
Κάντε κλικ στο κουμπί για την ιστοσελίδα